top of page

CAMÍ DE LA CREU

Hola famílies!
El grup de preparació de la Creu, varem estar pensant com podíem adaptar la dinàmica per fer-la a casa nostra...
Aquell matí de divendres sant, després de que Jesús fou condemnat a mort, va sortir tot carregant la seva creu fins arribar al Gólgota...

Quines coses podríem carregar a la creu  avui nosaltres? Quines coses ens treuen VIDA?


Hem pensat en aquests punts que podem treballar en família:


No tenim VIDA quan no cuidem la natura: recordeu quanta brutícia varem recollir tots junts a la vora de la riera a Llinars? Què ens fa pensar això?


No tenim VIDA quan no cuidem la PAU: Segur que aquets dies a casa, hem tingut moments de tensió, moment difícils de convivència, en els que potser no hem cuidat molt estar en PAU a casa... amb els germans, amb els pares, amb la parella...


No tenim VIDA quan no cuidem als altres: família, companys, nou vinguts... ara potser trobem faltar molt aquell amic, aquell familiar... que de vegades no em sapigut cuidar... potser ara... si nosaltres haguéssim de fugir de les nostres cases.... cap a altres països... per malaltia... per guerra... per sobreviure... ens sentiríem ben acollits?


No tenim VIDA quan no cuidem la salut: Per què estem tancats a casa? Així ens cuidem i cuidem la salut dels altres? Què mengem aquest dies? Sabem d’on venen els aliments que mengem? Tenim cura del nostre cos, de cuidar-lo? Tenim cura, preocupació de la salut dels nostre essers estimats? Aquest dies tan difícils que estem passant, em fet alguna cosa per millorar la salut dels altres?


 No tenim VIDA quan no cuidem la relació amb Déu: Ara que estem vivint una situació extraordinària... que potser hem patit la malaltia, o hem perdut algun esser estimat... on trobem a Déu?  Què podem fer per millorar la nostra relació amb Déu de manera individual, com a família... per poder sentir-nos estimats i encoratjats a seguir endavant?


Us proposem que el divendres al matí, penseu una mica en aquestes coses que ens treuen vida, i també en d’altres que us acudeixin.


Les podem escriure, pintar, dibuixar... i després busquem una bossa, una motxilla, un cabàs... que omplirem d’aquelles coses que ens treuen VIDA... i ens el carregarem a l’esquena... i caminarem.... tot seguint el camí que feu Jesús....

En aquest video us ensenyem el Camí de la Creu que hem preparat nosaltres:

Ens agradaria molt que us féssiu una foto de família amb la vostra motxilla, i que ens la enviéssiu a aquest correu: vizquierdo9@gmail.com  el divendres abans de les 16:00... i després us enviarem el resultat.

Podeu escoltar la cançó del video que us posem a continuació mentre feu la dinàmica: (https://www.youtube.com/watch?v=oVS-4-dXHUQ)

bottom of page