LA PASQUA FAMILIAR DE LLINARS DEL VALLÈS

Som comunitat d’amics de Jesús. La PF és una experiència de fe intensa, una vivència de família, que toca el cor d’infants, joves i adults. La PF són quatre dies de celebracions, cants, jocs, pregàries, teatre, excursions… de trobada amb un mateix, de fer família i de convivència amb altres famílies.

Som comunitat de famílies i tenim cura que cadascú dels de casa s’hi trobi bé.

Per tant, a la PF hi ha activitats pensades per les diferents edats: jocs i tallers pels infants, circ per nois i noies de 5è i 6è de primària, un servei pels de 1r i 2n d’ESO i una excursió de tres dies pel Parc del Montnegre i el Corredor, pels joves de 3r i 4t d’ESO. A partir dels 16 anys, els joves participen a la Pasqua Juvenil de les Avellanes. També els pares i mares tenen un itinerari per ells. I, evidentment, hi ha espais conjunts.

 

La Pasqua l’autogestionem els participants. Per això ens repartim les diferents activitats i els serveis. 

 

Cada any tenim un lema que motiva les activitats i relliga tot el que passa durant quatre dies a Llinars del Vallès. Aquest lema també es treballa durant les trobades prèvies. El 2021, el centre d’interès és DESPERTA'T !

Història de la Pasqua Familiar:

La PF de Llinars del Vallès neix de la inquietud d’uns pares i mares que, de joves, havien viscut la Pasqua Juvenil de les Avellanes. Quan van ser pares van cercar un espai per continuar celebrant uns dies essencials de la vida cristiana i van trobar-se celebrant una Pasqua a la Farga de Queralbs, al Ripollès. A poc a poc i amb molta intensitat, aquesta història va prendre forma i més famílies van sumar-se a la proposta. La casa es va quedar petita i el 2014 la PF es va desplaçar a Llinars del Vallès, on som acollits per la comunitat marista.