Com és viu la Pasqua Familiar?

Cap a Llinars, a cuidar-nos i somriure!

És primavera, és Pasqua! La vida reneix, malgrat l’emergència climàtica que ens envolta. I aquesta Vida, a cal Marista, la celebrem. Des de fa mig segle el monestir de Les Avellanes és un far per a molts joves que miren més enllà i remiren endins. Des de fa un quart de segle aquest far també il·lumina famílies maristes a la Pasqua Familiar de Llinars. I ara ha sorgit la Pasqua Sènior, adults que es troben a La Farga de Queralbs per continuar mantenint la llum encesa. Sumem-hi, també, les trobades dels Moviments i tenim una Festa Major Pasqual immensa.

I és que volem viure amb esperança! El secret el conservem de Marcel·lí: parar taula. I compartir vida, amb senzillesa. I cantar, cantar molt. I estimar. Les diferents trobades de Pasqua són moments d’autenticitat, de trobar-se amb un mateix i trobar-se amb el bon Déu. Així doncs, us convidem a fer un tast dels petits oasis que infants, joves i adults tenim a casa mateix, als Maristes.

Acaba el segon trimestre i arriba la Setmana Santa. I entre mil i una possibilitats de coses per fer aquests dies, tenim la Pasqua Familiar. Per què, una escapada a Llinars?

– Per tenir temps per a tu. Temps per respirar, revisar l’agenda, agrair la vida, somiar noves utopies, pair les contradiccions…

– Temps per a la família. D’aquell diferent, de qualitat, per mirar-nos als ulls, escoltar-nos i confessar-nos entre els boscos del Montnegre i el Corredor.

– Temps per celebrar. Perquè la Pasqua és la festa major dels cristians, i en aquesta convocatòria marista fa 25 anys que actualitzem la festa per tal que infants, adolescents i adults ens hi sentim a gust i puguem sortir-ne esperançats i, sobretot, amb un somriure. I és que d’això es tracta, de recuperar el millor somriure. Un somriure autèntic, de cor, enamorat de la bogeria de l’Evangeli que ens crida a estimar-nos i estimar. El secret per transformar aquest món tan imperfecte.